Producten

Het Sallands Houtovenbrood is een authentiek ambachtelijk brood. Het brood wordt uit de grondstoffen; meel, water, desem en zeezout du Guérande. Het wordt gebakken in een hout gestookte oven. De combinatie van biologische grondstoffen, rijping en de gebruikte brandstof (houtsoorten) hebben geleid tot 4 kenmerkende karakteristieke brood varianten. Nederlands, Frans, Duits en Italiaans brood. Ook staan extra gevulde Krentenweggen en Dadel, vijgen, walnotenbroden op het lijstje.

Nederlands brood
Speltbrood wordt gebakken van speltmeel verbouwd door Jopie Duijnhouwer van Tuinderij de Haverkamp. Speltmeel is een oud tarweras met authentieke eigenschappen. Smaakkenmerken zijn natuurzuiver, nootachtig met een perfect afgeronde nasmaak.

Frans brood
Pain de Campagne is een traditioneel gebakken rond brood met een uitbundige luchtige bak aard en dito korst. Speciaal aan dit brood is het gebruik van in desem gerijpte zaden. Na een lang rijpingsproces is Pain de Campagne een licht verteerbaar brood met speciale korsteigenschappen.

Duits brood
Duits Landbrood is een typisch Duits brood gebaseerd op een rogge melange. Het brood smaakt door de op rogge gebaseerde desem, vol, krachtig en friszuur. Een uitgelezen product voor broodliefhebbers, die de combinatie van licht-zuur met een houtoven doorbakken korst weten te waarderen.

Italiaans brood
Een typisch Italiaans brood gemaakt van harde Italiaanse Altamura tarwe. Het deeg is gebasineerd met olijfolie. De combinatie van de deegvorm, plat, het milde smaakgevoel en de relatief stevige korstvorming geven een uitgelezen typisch Mediterranée product. De olijfolie geeft een ongelooflijke voldane nasmaak.

Krentenwegge
Extra gevuld krentenbrood, gemaakt met desem en gevuld met krenten en rozijnen. Gebakken op de vloer van de houtoven geeft dit een zeer smakelijk brood.
Besmeerd met roomboter is dit brood extra lekker.

Dadel, vijgen, walnotenbrood
Zeer uitgesproken vruchtenbrood met grote stukken dadel, vijgen en walnoten. Ook dit brood is op basis van desem gebakken. De combinatie van de vruchten en de noten geeft dit brood een bijzonder karakter en een streling voor de tong.

Seizoensproducten
Meegaand met de seizoenen worden specialiteiten gebakken.
Met pasen worden smakelijke paasstollen gebakken.
Met Sinterklaas is dit onder andere speculaas, gevuld speculaas (honing-amandelspijs) en honing-amandelstaaf.
Met Kerst worden stollen, amandelstaven en kerstkransen geproduceerd.
Met de jaarwisseling worden oliebollen, appelbollen en appelflappen gemaakt.

Sallands Houtovenbrood
Ton IJsseldijk
Ikkinksweg 2, Lettele
Mobiel: 06-13932365
Telefoon: 0570-540558
info@sallands-houtovenbrood.nl